Απίστευτο! Κρυώνουν και πεινάνε οι φοιτητές στη Πάτρα!

 
Απίστευτο! Κρυώνουν και πεινάνε οι φοιτητές στη Πάτρα!

Ενημερώθηκε: 15/12/17 - 13:30

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκπέμποντας σήμα SOS είναι οι Εστίες στη Πάτρα, καθώς χωρίς φαγητό έχουν μείνει οι φοιτητές που σιτίζονται από το εστιατόριο του Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.

τροφίμων

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Φοιτητικής Εστίας, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν τελειώσει οι προμήθειες και τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Δεκεμβρίου και μετά οι φοιτητές λόγω του προβλήματος αυτού έτρωγαν μόνο μακαρόνια και ρύζι από το εστιατόριο της εστίας, χωρίς να τους δίνεται σαλάτα και φρούτο. Ότι δηλαδή είχε απομείνει. Πλέον όμως τελείωσαν και αυτά.

προμήθεια

Το θέμα οφείλεται στο ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ο φορέας δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τις εστίες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, έχει σταματήσει να στέλνει εδώ και ορισμένες ημέρες κάθε είδους .

Έτσι, μοιραία το εστιατόριο πλέον είναι κλειστό. Οι φοιτητές που σιτίζονταν εκεί όλο αυτό το διάστημα που έχουν σταματήσει οι προμήθειες, αναγκάζονται ή να τρώνε έξω ή να τρέφονται από τα τάπερ που τους στέλνουν οι γονείς τους μέσω του ΚΤΕΛ.

Άλλοι πάλι επέστρεψαν πίσω στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, νωρίτερα από ότι αρχικά είχαν προγραμματίσει, για να κάνουν Χριστούγεννα, ελπίζοντας ότι όταν ξαναγυρίσουν στην Πάτρα το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

"Ξυλιάζουν" στα δωμάτια της εστίας οι φοιτητές

Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν φοιτητές που διαμένουν στην εστία, δεν έχει να κάνει μόνο με το εστιατόριο. Εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.

Μιλάμε για την μεγαλύτερη Φοιτητική Εστία της χώρας όπου φιλοξενεί 850 άτομα και τρέφει 8.600 φοιτητές. Όμως το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας την έχει εγκαταλείψει. Για παράδειγμα οι μάγειροι και οι υπάλληλοι του εστιατορίου, παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι και για τον λόγο αυτό είχαν προχωρήσει τις περασμένες ημέρες σε στάση εργασίας.

Τα προβλήματα που υπάρχουν, οδήγησαν τους φοιτητές να προχωρήσουν σε κατάληψη τις τελευταίες ημέρες. Εξάλλου κρίσιμη θα είναι η Γ.Σ. που έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης από τους φοιτητές στο θέατρο της εστίας. Εκεί θα αποφασιστεί πώς θα αντιδράσουν οι φοιτητές στο πρόβλημα και τι σκοπεύουν να κάνουν αν το Ίδρυμα Νεολαίας, μαζί με το Υπουργείο, δεν αλλάξουν στάση.

patrasevents.gr

Πηγή: