Απολογείται στον ανακριτή ο Ανδρέας Μαρτίνης

Απολογείται στον ανακριτή ο Ανδρέας Μαρτίνης
Ενημερώθηκε: 20/05/16 - 08:44

Στις 10 το πρωί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να οδηγηθεί από την ΓΑΔΑ στο γραφείο του Ανακριτή κατά των εγκλημάτων διαφθοράς Ν. Τσιρώνη για να απολογηθεί. Μαζί του θα απολογηθεί και η σύζυγός του Γεωργία.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος τους ο ανακριτής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων το 1998 από γερμανική εταιρεία, προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση προμήθειας νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού με το Ντυνάν.

Τα χρήματα σύμφωνα με την έρευνα των αρχών κατατέθηκαν σε τράπεζα στην Ελβετία και από εκεί "έσπασαν" σε έξι λογαριασμούς για να χαθούν τα ίχνη της μίζας. Περίπου 1,1 εκ. Δολάρια κατέληξαν σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Λιβερία και επενδύθηκαν σε ακίνητα.

Το ζεύγος Μαρτίνη αρνείται τις κατηγορίες. Ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει ότι τα χρηματικά ποσά που έχουν βρεθεί στην κατοχή του ζεύγους είναι νόμιμα και φορολογημένα και πως προέρχονται από προσωπική περιουσία της συζύγου του.