Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

 
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Ενημερώθηκε: 01/02/22 - 09:36

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα αναμένονται σήμερα με τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων της νεαρής κοπέλας που είχαν σταλεί στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα καθορίσουν τη δικονομική μεταχείριση των κατγορουμένων.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα στοιχεία, λέγοντας ότι σήμερα αναμένει να έχουμε νέα από το εργαστήριο.

«Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ιατροδικαστής. Ερωτηθείς για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ βρήκε κάτι και ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

«Περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα. Τα δείγματα κανονικά καταψύχονται μόλις λαμβάνονται» είπε και πρόσθεσε: «Τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για βιασμό δεν είναι μόνο τοξικές ή παράνομες ουσίες, υπάρχουν και μόνιμες όπως είναι το αλκοόλ. Εξαρτάται από την ποσότητα και τη χρήση. Περιμένουμε να δούμε αν επαληθευθεί η καταγγελία περί ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με τον κ. Γελεντέρη, «υπάρχουν φάρμακα που φεύγουν πολύ γρήγορα και από τα ούρα».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα που δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στην εισαγγελία εξέφρασε την άποψη ότι “υπάρχει ένα πρώτο αποτέλεσμα από το εργαστήριο του ΑΠΘ και από εκεί και πέρα στάλθηκε ένα δείγμα στην Ελβετία για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση. Τα περιμένουμε για να συντάξουμε και εμείς τεχνική έκθεση. Την πορεία της υπόθεσης θα την αποφασίσει ο Εισαγγελέας”.