Δείτε ποιοι είναι οι Σακκάς - Σεϊσίδης και γιατί κατηγορούνται

Δείτε ποιοι είναι οι Σακκάς - Σεϊσίδης και γιατί κατηγορούνται
Ενημερώθηκε: 05/08/16 - 09:24

Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 στη Νέα Σμύρνη, έξω από μια αποθήκη, μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Η αποθήκη είχε μέσα οπλισμό, με τον Σακκά να μην αρνείται πως σχετίζεται με τα ευρήματα. Αρνήθηκε όμως πως είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Παραδέχεται μόνο ότι είναι αναρχικός.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του. Εκανε απεργία πείνας γιατί έμεινε προφυλακισμένος πέραν των προβλεπώμενμων 18 μηνών.

Με απόφαση του Εφετείου αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2013 με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε στις 14 Φεβρουαρίου οπότε και εξαφανίστηκε.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο του 2014 ενώπιον του ανακριτή, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο Χαλάνδρι.

Ο Μάριος Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές, είναι επικηρυγμένος και καταζητούνταν για πάνω από 10 χρόνια. Θεωρείται ότι είναι μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία Σακκάς - Σεϊσίδης