Επεισόδια στη Μαλακάσα και χρήση χημικών

Επεισόδια στη Μαλακάσα και χρήση χημικών
Ενημερώθηκε: 31/05/20 - 15:51

Eπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Μαλακάσα κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων σχετικά με τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή. 

Σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί προέβησαν σε χρήση χημικών όταν οι κάτοικοι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. 

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας έχουν εξοργιστεί με την κατάσταση που επικρατεί στην  περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί έξι αστυνομικοί, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία  αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τους εμπόδισαν να πλησιάσουν τη δομή  με αποτέλεσμα οι  κάτοικοι να επιστρέψουν στην εθνική οδό  και την αποκλείσουν για λίγη ώρα.

Κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού  υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ