Επίθεση σε δομή της Εκκλησίας που φιλοξενεί προσφυγόπουλα

Επίθεση σε δομή της Εκκλησίας που φιλοξενεί προσφυγόπουλα
Ενημερώθηκε: 27/12/20 - 13:56

Την ώρα που όλος ο κόσμος γιόρταζε την γέννηση του Χριστού, άγνωστοι με μαχαίρια, τσεκούρια και ρόπαλα επιτέθηκαν επιτέθηκαν σε  δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος  στο Ωραιόκαστρο.

Οι άγνωστοι με συνθήματα  κατά των μεταναστών επιχείρησαν να μπούν στη δομή και να επιτεθούν στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής κ. Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά» όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Για το περιστατικό,σύμφωνα με τον κ.Καραγιάννη, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει υποδειγματική λειτουργία, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε  κάθε πράξη  μίσους".