"Έσπασαν" τα ισόβια για τον Κορκονέα

 
"Έσπασαν" τα ισόβια για τον Κορκονέα

Ενημερώθηκε: 29/07/19 - 18:02

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Στον Επ. Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Με τον Κορκονέα να έχει εκτίσει τουλάχιστον σχεδόν 11 χρόνια, εργαζόμενος στη φυλακή, ο νόμος του επιτρέπει να ζητήσει την αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Ουσιαστικά, δεν αποκλείεται να βγει ίσως και άμεσα και τη φυλακή.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Στην ανάγνωση της απόφασης δεν ήταν παρούσα η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.