«Χαστούκι» στον Ερντογάν: Ο Τραμπ στέλνει δυο αντιτορπιλικά στο Αιγαίο

«Χαστούκι» στον Ερντογάν: Ο Τραμπ στέλνει δυο αντιτορπιλικά στο Αιγαίο
Ενημερώθηκε: 24/07/17 - 11:57

Έτοιμος να δείξει το «κακό» του πρόσωπο στην Τουρκία φαίνεται πως είναι ο Αμερικανό Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στέλνει δυο αντιτορπιλικά στο Αιγαίο.

Ο Τραμπ, όπως δηλώνουν κύκλοι του Λευκού Οίκου, είναι έντονα ενοχλημένος από τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και στο οικόπεδο 11.

Αν και όπως δηλώνουν μάλλον είναι «προειδοποιήσεις» προς την Τουρκία για την «υποψήφια» αγορά αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

Η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να «εκμεταλλευτεί» αυτή την κόντρα για να «θωρακίσει» το Αιγαίο με την αμερικανική ναυτική παρουσία, ανάλογη με αυτή που η Ουάσιγκτον έχει στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να στείλουν αντιτορπιλικά στα Αιγαίο προκειμένου να μην δημιουργηθούν έκτροπα από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, οι πιο πρόσφατες ελληνοαμερικανικές επαφές έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Αρχηγό Στρατηγό Τζ.Ντάντφορντ.

Η αίσθηση που προκύπτει είναι πως η Ουάσινγκτον είναι πολύ δυσαρεστημένη από τις αποφάσεις και τις κινήσεις του Ερντογάν, όπως την επιμονή της Τουρκίας να προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και αναπάντητη.

Η παρουσία του αεροπλανοφόρου Τ.Μπους δεν είναι τυπική, καθώς το πλωτό μεγαθήριο πλέει τις τελευταίες μέρες διαρκώς σε απόσταση 5 έως 6 μιλίων από το Barbaros και την τουρκική φρεγάτα που το συνοδεύει.