Η «έκρηξη» των κρουσμάτων φέρνει παράταση του lockdown

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων φέρνει παράταση του lockdown
Ενημερώθηκε: 23/02/21 - 22:59

Ύστερα από την εκτόξευση των κρουσμάτων -στα 2.147- η ελπίδα για τη λήξη του lockdown έχει πλέον αρχίσει να αποχωρεί από τα σχέδια. Ο λόγος γίνεται για παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου στις «κόκκινες» περιοχές.

«Το είχαμε προβλέψει» Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι τα προγνωστικά μοντέλα που εξετάζουν τα δεδομένα της πανδημίας, είχαν προβλέψει αυτό το νούμερο των κρουσμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία». Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση «αργά αλλά σταθερά».

Σχετικά με την άρση του lockdown, αυτή θα πάει πιο πίσω, με τους ειδικούς να σημειώνουν πως η συζήτηση θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.