Κέρκυρα: Υπό κράτηση οι πέντε Αγγλίδες για το pole dancing στα παλιά Ανάκτορα – Πήραν αναβολή για τη Δευτέρα

 
Κέρκυρα: Υπό κράτηση οι πέντε Αγγλίδες για το pole dancing στα παλιά Ανάκτορα – Πήραν αναβολή για τη Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΤ

Ενημερώθηκε: 24/05/25 - 18:03

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι πέντε Βρετανίδες που φωτογραφήθηκαν να χορεύουν pole dancing στο χώρο των παλαιών ανακτόρων της Κερκυρας. Οι πέντε συνελήφθησαν χθες, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και η διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης που στεγάζεται στο χώρο.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας έως τη Δευτέρα αφού δεν έχει προσαχθεί ο φωτογράφος. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε οι κατηγορούμενες να παραμείνουν κρατούμενες.

Οι πέντε κοπέλες ξέσπασαν σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ ο συνήγορός τους, Γερασιμος Γραμμένος δήλωσε ότι η έδρα εξάντλησε την αυστηρότητά της, καθώς οι πελάτισσές του βρίσκονταν ήδη κρατούμενες επί ένα 24ωρο “για το πιθανολογούμενο αδίκημα που κατηγορούνται”. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια ομάδα που έρχεται συχνά στην Κέρκυρα και προβαίνει σε φωτογράφηση αθλητικών χορών, μεταξύ των οποίων και το pole dancing, δηλώνοντας μεταμέλεια για την επιλογή του χώρου.

Ο αντιδημαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης ανέφερε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει για πρώτη φορά παρόμοιο ζήτημα. Επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να φθάσει την υπόθεση στα άκρα, αλλά ούτε και να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται τρόποι αποτελεσματικότερης φύλαξης του χώρου.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ