Κορονοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ - Πόσες είναι κενές

Κορονοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ - Πόσες είναι κενές
Ενημερώθηκε: 22/09/20 - 21:06

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, τις τελευταίες εβοδομάδες. Αυτό, επιφέρει "ασφυξία" στο, ήδη ταλαιπωρημένο, σύστημα υγείας.

Οι περισσότερες ΜΕΘ είναι γεμάτες και αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί υγειονομικοί έχουν χτυπήσει το καμπανάκι στις Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, υπάρχουν στοιχεία για το πόσες κλίνες ΜΕΘ είναι κενές και πόσες μπορούν να υποδεχτούν ασθενείς με κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ευαγγελισμός:
30 ασθενείς στις ΜΕΘ
Σήμερα άνοιξε δεύτερη ΜΕΘ για κορονοϊό

Σωτηρία:
23 ασθενείς στις ΜΕΘ
5 κενές κλίνες

Θριάσιο:
8 ασθενείς στις ΜΕΘ
Γεμάτη

Αττικό:

3 κενές κλίνες

Το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποσυμφορήσει την κατάσταση, από αύριο, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι προσθέτει 40 νέες κλίνες στην Αττική και την Χαλκίδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι, τρία επιπλέον νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο και το Γεννηματάς.

Δηλώσεις Κοντοζαμάνη

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό να γίνει καθολική χρήση των ΜΕΘ για κορονοϊό, καθώς πολλά άλλα νοσήματα έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 107 διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική, χάρη και στις ιδιωτικές δωρεές.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ