Κυκλοφορούσαν πλαστά χαρτονομίσματα με θύματα κυρίως εμπόρους σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

 
Κυκλοφορούσαν πλαστά χαρτονομίσματα με θύματα κυρίως εμπόρους σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Ενημερώθηκε: 15/09/17 - 13:09

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και η άμεση κινητοποίηση αντρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και στη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 65, 70 και 43 ετών (δύο άντρες, που ήταν ξαδέρφια και μία γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβασης του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί σε υπαίθρια λαϊκή αγορά στην περιοχή της Άνω Πόλης, κληθέντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν την 43χρονη, η οποία πραγματοποιούσε αγορές προϊόντων καταβάλλοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χρήματα.

Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τέσσερα αποκόμματα από σκισμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 97,20 ευρώ, ως προερχόμενο από τις συναλλαγές της.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι η συλληφθείσα παραλάμβανε τα πλαστά χαρτονομίσματα από τον 70χρονο, που λειτουργούσε κατ’ εντολή του 65χρονου, που ήταν και ο «εγκέφαλος» με σκοπό να πραγματοποιεί εκείνη συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας και να αποκομίζουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που λάμβανε ως ρέστα, κυρίως σε λαϊκές αγορές.

Άμεσα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν οι δύο άντρες στις περιοχές του κέντρου της πόλης και των Συκεών. Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι του 65χρομο «εγκέφαλου», καθώς και σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 69 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ και τρία παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 5ευρώ.

Επίσης βρέθηκε ένα δέμα και τρία ακόμα μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 350,1 γραμμαρίων, 12 ναρκωτικά δισκία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 2.850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζεται ακόμα ο τρόπος και πηγή από την οποία προμηθεύτηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.