Οδηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για τρομοκρατικές επίθέσεις τα Χριστούγεννα

Οδηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για τρομοκρατικές επίθέσεις τα Χριστούγεννα
Ενημερώθηκε: 30/11/19 - 00:13

Προειδοποιητική ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή σε Αμερικανούς πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, εξέδωσε την Παρασκευή η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Πάντως η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σημειώνει ότι κατά την περίοδο των γιορτών, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών από διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αναφερόμενη στην δράση των εκξτρεμιστών στην Ευρώπη σημειώνει ότι αυτοί επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα κ.ο.κ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε αυξημένα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που προέρχονται από διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές, τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και τα εστιατόρια, οι χώροι λατρείας, οι κόμβους μεταφορών και άλλοι στόχοι στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

Λήψη μέτρων:

- Να είστε σε διαρκή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

- Αναθεωρείστε τα προσωπικά σας μέτρα ασφάλειας.

- Να ελέγχεται τον περιβάλλοντα χώρο και τους γύρω σας.

- Να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τυχόν εξελίξεις».

Η ανακοίνωση στα αγγλικά

«Security Alert – U.S. Embassy Athens

Location: Greece, countrywide

Event: During the holiday season, security measures in Greece remain heightened due to ongoing threats posed by transnational terrorist organizations and individuals inspired by violent extremist ideology throughout Europe. Violent extremists continue to focus on locations such as Christmas holiday markets, shopping malls, airports, clubs, restaurants, places of worship, transportation hubs, and other soft targets frequented by tourists.

Actions to Take:

- Exercise additional vigilance at holiday festivals and events, places of worship, and locations with large crowds.

- Review your personal security plans.

- Be aware of your surroundings.

- Monitor local media for updates».