Πάνω από 500 γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών κατάφεραν να αποσπάσουν μέσω Facebook

Πάνω από 500 γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών κατάφεραν να αποσπάσουν μέσω Facebook
Ενημερώθηκε: 24/05/17 - 15:00
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας δυο Αλβανοί, ηλικίας 40 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, απ' όπου έγινε η πρώτη καταγγελία.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν πότε ως άντρας και πότε ως γυναίκα, προσέγγιζε και συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 11 ετών και πάνω, τα οποία έπειθε να του αποστέλλουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας στην οικία του 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου και συνομιλίες στο Facebook με πλήθος ανήλικων κοριτσιών από όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 32χρονος, ο οποίος γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου. Περαιτέρω, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών συλληφθέντων προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και να λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές, που απευθύνονται σε γονείς και νέους, μέσω της εφαρμογής www.cyberkid.gr.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες για οποιοδήποτε θέμα που αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω διαδικτύου , να επικοινωνούν άμεσα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά : 11188
Στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
Μέσω facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
Μέσω twitter: @cyberalertGR
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:
Τηλέφωνο: 2310-388772
Email: [email protected]

Σχετικά Θέματα: