Πέθανε ο ηθοποιός Σταύρος Φαρμάκης

Πέθανε ο παλιός ηθοποιός Σταύρος Φαρμάκης-Το βιογραφικό του
Ενημερώθηκε: 18/09/18 - 23:19

Έφυγε από την ζωή ο παλιός ηθοποιός Σταύρος Φαρμάκης.

Ο Σταύρος Φαρμάκης αν και έπαιξε σε δεύτερους κυρίως ρόλους, σε γνωστές ταινίες, έγινε γνωστός και σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ πλούσια ήταν και η προσφορά του στο θέατρο και την ζωγραφική.

Το βιογραφικό του

"

Γεννήθηκε 1931 στο Αίγιο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Χρήστου Βαχλιώτη. Ίδρυσε τη θεατρική επιχείρηση Οι Θεατρίνοι (1977-1980) και σκηνοθέτησε τα έργα που παρουσίασε. Μετέφρασε θεατρικά έργα και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Έργα του παρουσιάστηκαν σε ομαδικές εκθέσεις. 

Φιλμογραφία(από το greekactor)
 

Δυο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962)
Οι τουρίστες (1963)
Ο καθώς πρέπει (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Παιδί μου, δεν αμάρτησα (1964)
Ήθελε να γίνει βασιλιάς (1967) [Νικόλας]
Θα τα κάψω τα λεφτά μου (1968)
Ο Φακίρης Σταμάτης Κόκκορας (1969)
Τα κορόιδα, η βαλίτσα μου κι εγώ (1969) [Μιχάλης]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)

Κάτω οι άντρες (1971)[Χάρης]
Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971)
Αέρα αέρα αέρα (1972)
Επιχείρηση Κράιπε ο τάφος του Γ΄ Ράιχ (1972)
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Αστερισμός της παρθένου (1973)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)
Παύλος Μελάς (1974)
Το σφάλμα (1974)
Λεσβιακός Αύγουστος (1974) [Αλέξης]
Σεξομανία (1974) [Δημήτρης Σώτος]
Ο γιος μου ο Στέφανος (1974)
Επικίνδυνη νύχτα (1974) [συνεργάτης των Γερμανών]
Ο τρομοκράτης (1975)
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977)
Ανώμαλο φορτίο (1977)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [(γιατρός)]
Η ώρα του λύκου (1979)
Στη ζούγκλα της Αθήνας (1982)
Νειάτα στη λάσπη (1984)