ΠΡΟΣΟΧΗ: Σήμερα Τετάρτη 15/1 λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σήμερα Τετάρτη 15/1 λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας
Ενημερώθηκε: 15/01/20 - 10:43

Αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020 έως και σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ή δεν καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφοριας των οχημάτων τους.

Αύριο 15 Ιανουαρίου λήγει η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την

Στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί αναφερόταν ότι «το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, ως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο".

Στην περίπτωση που δεν πληρωθούν μέχρι αύριο !5/1, τα τέλη κυκλοφορίας, είτε κινείται είτε όχι το όχημα ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμο ισόποσο των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ ή με 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων

Για όσους θελήσουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματό τους, πρέπει να γνωρίζουν, ότι η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία.

Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους στην Εφορία τα εξής δικαιολογητικά:

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

– Πινακίδες.

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.