Σεισμός Τουρκία: Ο Ερντογάν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές – Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

 
seismos tourkia

Ενημερώθηκε: 07/02/23 - 14:27

Η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές είναι δραματική, μετά τον φονικό σεισμό που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και επηρέασε τη ζωή εκατομμυρίων. Ώρα με την ώρα αυξάνονται τα θύματα. Οι νεκροί υπολογίζονται σε πάνω από 5.000, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 23.500, ενώ την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία μιλούν για σημαντικό αριθμό εγκλωβισμένων. Πολλές χώρες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία, στέλνοντας άμεσα βοήθεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στη ζώνη σεισμικής καταστροφής. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μέχρι ώρας ο απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία ανέρχεται σε 3.549.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια για τη φιλοξενία των ανθρώπων που έμειναν χωρίς στέγη, ενώ ανακοίνωσε ότι 70 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην αναζήτηση και τη διάσωση των θυμάτων του ισχυρού σεισμού.

Σημειώνεται ότι, μαζί με τους περισσότερους από 1.600 νεκρούς στη Συρία, το σύνολο των θυμάτων φτάνει τους τουλάχιστον 5.149 στις δύο χώρες.

Σε όλη τη βορειοδυτική Συρία, τη Δευτέρα, πολυκατοικίες, καταστήματα, ακόμα και ολόκληρες γειτονιές καταστράφηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από έναν ισχυρό σεισμό, δημιουργώντας σκηνές που ήταν ιδιαίτερα γνώριμες σε μια περιοχή που καταστράφηκε από τον υπερδεκαετή εμφύλιο πόλεμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ