Συναγερμός με αλλοιωμένα πουλερικά και θαλασσινά στο Πειραιά

 
Συναγερμός με αλλοιωμένα πουλερικά και θαλασσινά στο Πειραιά

Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 12:58

Συναγερμός εν’ όψει Χριστουγέννων καθώς αλιεύματα και κατεψυγμένα κοτόπουλα εντόπισαν και δέσμευσαν οι ελεγκτές κτηνίατροι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συνεχών υγειονομικών και κτηνιατρικών ελέγχων που διενεργούνται.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

Πειραιά

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ψυκτική αποθήκη στον , δεσμεύτηκαν 153 κιλά κατεψυγμένου σκουμπριού, με προέλευση από την Ισλανδία, σε ατομικές συσκευασίες, λόγω απουσίας του κωδικού αριθμού κτηνιατρικής έγκρισης και ενδείξεις παραποίησης της αρχικής ετικέτας.

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ 

καταναλωτές

Επίσης, σε ψυκτική αποθήκη στον Πειραιά, κατασχέθηκαν 30 κιλά κατεψυγμένα κοτόπουλα, προέλευσης Βελγίου, λόγω απουσίας του κωδικού κτηνιατρικής ένδειξης και του αριθμού παρτίδας στις συσκευασίες του προϊόντος. Συνιστάται στους να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί κατά την αγορά τροφίμων και στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε τον τόπο προέλευσης των τροφίμων που αγοράζετε και φροντίστε να ξέρετε από πού ψωνίζετε.