Συνελήφθησαν επίορκος υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών και λογιστής εταιρείας για χρηματισμό

 
Συνελήφθησαν επίορκος υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών και λογιστής εταιρείας για χρηματισμό

Ενημερώθηκε: 13/05/16 - 12:49

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθησαν, χθες στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο επίορκος ελεγκτής, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε χρωματοπωλείο, στη Νεά Σμύρνη έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, για να κάνει ...τα "στραβά μάτια"...

Μαζί του όμως σε αυτόν το έλεγχο ήταν και άλλοι δύο ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών που δεν δέχτηκαν να χρηματιστούν και κατήγγειλαν το γεγονός στον Διευθυντή της Υπηρεσίας τους, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του επίορκου υπαλλήλου.

Στην κατοχή του βρέθηκε ο φάκελος με τα 3.000 ευρώ, ενώ συνελήφθη και ο λογιστής του χρωματοπωλείου που τον έδωσε. Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (13-στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.