Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Ενημερώθηκε: 14/09/19 - 09:57

Καιρός: Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φθάσουν στο Αιγαίο ως και τα 9 μποφόρ είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Σάββατο 14/9.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία κλειστού τύπου για Αργοσαρωνικό.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 14/9 έχει ως εξής:

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Αιγαίο και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στη συνέχεια, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.