Τσατίστηκαν οι Τούρκοι με την «εξαϋλωση» και βγάλαν στο Αιγαίο δεκάδες μαχητικά

Τσατίστηκαν οι Τούρκοι με την «εξαϋλωση» και βγάλαν στο Αιγαίο δεκάδες μαχητικά
Ενημερώθηκε: 20/12/18 - 12:28

Με επίδειξη τσαμπουκά προσπαθεί να απαντήσει σήμερα η Τουρκία στις χτεσινές δηλώσεις αποφασιστικότητας του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολή. Την πρωινή υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο, λίγο μετά την απογείωση από το νησί του Π. Καμμένου,  η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο 14 μαχητικά αεροσκάφη θέλοντας να υποστηρίξει τις δηλώσεις Ακάρ περί  “γαλάζιας πατρίδας” και τουρκικών συμφερόντων. Την τελευταία ώρα μόνο, έχουμε εννέα υπερπτήσεις.

Μετά την διπλή πρωινή υπέρπτηση στο Καστελόριζο, δύο άλλα τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, την ώρα που ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πετούσε ξανά πάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και τη νήσο Ρω. 

Απάντηση μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις νέες τουρκικές παραβιάσεις νωρίς το πρωί πάνω από το Καστελόριζο, όταν δύο τουρκικά F-16, έκαναν χαμηλή πτήση μόλις το ελικόπτερο που τoν μετέφερε, μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ είχε απογειωθεί από τη Μεγίστη όπου διανυκτέρευσε.

«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου.  Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες», έγραψε ο Πάνος Καμμένος, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο μέσα από το ελικόπτεροα που τον μετέφερε από τη Μεγίστη στη Ρόδο.