Επτά ...θανάσιμα αμαρτήματα στην κουζίνα μας

 
Επτά ...θανάσιμα αμαρτήματα στην κουζίνα μας

Ενημερώθηκε: 04/04/16 - 01:45

Συμβαίνει πολύ συχνά, το παρακάνετε με ένα υλικό και έτσι η συνταγή πάσχει. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να διορθωθεί η κατάσταση. Αν το φαγητό βγει πολύ πικάντικό δοκιμάστε ζάχαρη ή βούτηρο. Πολύ γλυκό; προσθέστε χυμό λεμονιού και αν είναι άγευστο φυσικά λίγο αλάτι.

Αν θέλετε τα μακαρόνια σας να είναι πολύ πιο νόστιμα μην βάλετε τη σάλτσα σε τελείως βρασμένα μακαρόνια. Σουρώστε τα ζυμαρικά σας λίγο πριν να είναι έτοιμα και κρατήστε ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα άλλο σκεύος με τη σάλτσα και το νερό.

Αν και δεν είναι προφανές μην μετράτε τα υλικά την ώρα που μαγειρεύετε, κάντε το από πριν και έτσι η διαδικασία θα είναι λιγότερο αγχωτική και το αποτέλεσμα καλύτερο.

Στην περίπτωση που ένα σκεύος με λάδι πάρει φωτιά ξεχάστε το νερό. Χρησιμοποιείστε αλάτι ή μαγειρική σόδα και αν δεν τα έχετε κοντά σας απλώς σβήστε το μάτι και βάλτε το καπάκι.

Πόσο συχνά ακονίζετε τα μαχαίρια σας; Σχεδόν ποτέ! Μεγάλο λάθος, ταλαιπωρείτε έτσι ό,τι κόβετε, ειδικά λαχανικά και μυρωδικά.

Εκτός και αν το λέει ξεκάθαρα η συνταγή, είναι λάθος να ανακατεύετε συνεχώς το φαγητό.

Τέλος, κάτι αυτονόητο που όμως δεν το σκέφτονται πολλοί: όταν πέφτει ένα μαχαίρι δεν το πιάνουμε, αλλά κάνουμε ένα βήμα πίσω για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.