Μια αυθεντική συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια αυθεντική συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά από τον Άκη Πετρετζίκη
Ενημερώθηκε: 19/03/19 - 11:33

Μπακαλιάρος σκορδαλιά-Άκης Πετρετζίκης: Η 25η Μαρτίου έρχεται και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή για έναν μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Συστατικά

 

- 1,5 κιλό μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο

- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα σπορέλαιο για τηγάνισμα

- αλάτι

- πιπέρι

- κουρκούτι

- σκορδαλιά για σερβίρισμα

- πατάτες τηγανητές για σερβίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

 

- Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.

- Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.

- Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας. 

- Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. 

- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.

- Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

- Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό το τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.

- Τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.

- Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.

- Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.

- Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 25η Μαρτίου: 5 συνταγές για το κουρκούτι του μπακαλιάρου

 

Διαβάστε ΕΔΩ νόστιμες και υγιεινές συνταγές

 

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com