Ώρα για pancakes!

 
Ώρα για pancakes!

Ενημερώθηκε: 17/09/16 - 13:27

Η "γλυκιά" συνταγή της ημέρας είναι τα πιο νόστιμα pancakes! H παρακάτω συνταγή σού προτείνει να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα την απόλυτη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Πάρε χάρτι και σημείωσε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
50 ml σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. βούτυρο
σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το σύρμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.

Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας μεταλλικής σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι να τρώω αν έχω δυσανεξία στη γλουτένη;

Πέντε υγιεινά και χορταστικά σάντουιτς για το σχολείο!