Η αντίδραση του ΕΣΡ για τα σχόλια στην υπόθεση ασέλγειας σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η αντίδραση του ΕΣΡ για τα σχόλια στην υπόθεση ασέλγειας σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 13/11/19 - 01:04

Το ΕΣΡ αποφάσισε να προχωρήσει με την διαδικασία που προβλέπεται και όχι με αυτή του κατεπείγοντως, του απαράδεκτου σχολιασμού, από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος της φοιτήτριας στο ΑΠΘ, .

«Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα»

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ανατεθεί σε ειδικό συνεργάτη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να εξετάσει το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής και να σχηματιστεί φάκελος, τον οποίο θα εξετάσει η Ολομέλεια του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με την διαδικασία αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει παράβαση, τότε θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο σάλος από τις αντιδράσεις για τον απαράδεκτο σχολιασμό που έκαναν, ο Γιώργος Λιάγκας, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας και η Κάλια Ελευθερίου του απίστευτου περιστατικού ασέλγειας που βίωσε η νεαρή φοιτήτρια.

να επανέλθει στο θέμα και να ζητήσει για δεύτερη φορά συγγνώμη

Η ένταση των αντιδράσεων ήταν τέτοιες, που ο Γιώργος Λιάγκας αναγκάστηκε για το χειρισμό του θέματος.

Ο παρουσιαστής έβγαλε σε «παράθυρο» την αρχισυντάκτρια της εκπομπής, Ελεάννα Τρυφίδου και αφού της ευχήθηκαν χρόνια πολλά, είπε: «Υγεία να έχουμε και τίποτα άλλο». Και πρόσθεσε: «Και μυαλό συγκεντρωμένο...». Η Ελεάννα Τρυφίδου πρόσθεσε πως το λάθος είναι ανθρώπινο, με τον Γιώργο Λιάγκα να συμπληρώνει: «Όπως και το συγγνώμη είναι ανθρώπινο και πρέπει να γίνεται δεκτό κάποιες φορές. Ειδικά άμα είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και το ξαναλέμε πάλι δεν έχουμε πρόβλημα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η οργή κατά της εκπομπής, όπως αυτή εκδηλώνεται σε αναρτήσεις στα social media, ανάγκασε την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Ελένη Τσολάκη να απενεργοποιήσουν τα σχόλια στους λογαριασμούς τους στο Instagram, καθώς κάποια από τα μηνύματα που δεχόντουσαν ήταν ιδιαίτερα επιθετικά και υβριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η διακωμώδηση του εκσπερματισμού στην πλάτη φοιτήτριας σε βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, ήταν άκρως προκλητική από το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα. Χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις όπως «εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές», «ε, ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;», «υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;», κ.α. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η Κατερίνα Γκαγκάκη

Κατερίνας Γκαγκάκη

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει παρενέργειες και στον δήμο της Αθήνας. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι η συμμετοχή της στην απαραδεκτη τηλεοπτική «καζούρα» για το άθλιο περιστατικό που βίωσε η φοιτήτρια, δεν συνάδει με την ιδιότητά της ως υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης.

Κώστα Μπακογιάννη

ζητήσει την παραίτησή της από το πόστο αυτό.

Μάλιστα δεν είανι λίγοι εκείνοι που έχουν εισηγηθεί στον να της

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων. Ίσως να περιμένει να πάρει την πρωτοβουλία, η ίδια η Κατερίνα Γκαγκάκη.