Μπαίνουν οι εταιρείες παραγωγής στα στούντιο της ΕΡΤ!

Μπαίνουν οι εταιρείες παραγωγής στα στούντιο της ΕΡΤ!
Ενημερώθηκε: 16/10/20 - 11:13

Ένα βήμα πιο βαθιά στη λειτουργία κατ’ ανάθεση βαδίζει η κρατική ραδιοτηλεόραση εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης τεχνικών πόρων, δίνοντας τη λειτουργία των τηλεοπτικών στούντιο σε ιδιωτικές εξωτερικές εταιρείες.

Ερμηνεύοντας τον κανονισμό του μητρώου παρόχων τηλεοπτικού περιεχομένου, η ΕΡΤ αναθέτει στην εταιρεία παραγωγής ABC Productions ΑΕ την παραγωγή προγράμματος στο στούντιο Δ’ της Κατεχάκη για διάστημα 45 ημερών. Το κόστος ανέρχεται σε 56.400 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Το επιχείρημα της κρατικής τηλεόρασης, όπως αναγράφεται και στο πρακτικό, είναι πως δεν διαθέτει τους τεχνικούς πόρους, δηλαδή το τεχνικό προσωπικό που απαιτούν οι αυξημένες πλέον παραγωγές της κρατικής τηλεόρασης. Το γεγονός πως η ΕΡΤ δεν προσέλαβε τεχνικούς οφείλεται στη σταθερή άρνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συναρμόδιου για την ΕΡΤ, να εγκρίνει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 220 εργαζομένων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως είχαν ζητήσει οι διοικήσεις Ταγματάρχη και Κωστόπουλου. Έτσι, μετά τους εξωτερικούς συνεργάτες, οι εταιρείες παραγωγής αναλαμβάνουν ολόκληρα κομμάτια λειτουργίας της ΕΡΤ.

Πηγή: Typologies

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ