Κακοκαιρία Ευρυδίκη:Καθηγητής Παπανικολάου: Ήταν αναμενόμενη η τραγωδία

 
Καθηγητής Παπανικολάου:Στις πληγείσες περιοχές με τα μπαζωμένα ρέματα, έκανα μάθημα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ενημερώθηκε: 15/11/17 - 18:54

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Ανείπωτη τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταρρακτώδη βροχή σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο και Μαγούλα. Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών. Απίστευτες οι καταστροφές σε εικόνες «Αποκάλυψης».

Ήδη ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό, καθώς πλέον ανέρχεται στους 14. Δέκα άντρες και 4 γυναίκες έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου. Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ίσως ο αριθμός μεγαλώσει, ενώ έχουμε μια κατάσταση βιβλικής καταστροφής με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ LIVE BLOGGING ΤΟΥ THEPRESSROOM.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Κι ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα φρικτά αποτελέσματα της "Ευρυδίκης", ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου συγκλονίζει με κάτι που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε και δεν είναι άλλο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στη φύση και συγκεκριμένα,στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Μιλώντας στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχουν μπαζωμένα ρέματα και επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με την γραμματεία πολιτικής προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα».