Σε κλοιό χιονιά η χώρα - Χιόνι και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες

 
Σε κλοιό χιονιά η χώρα - Χιόνι και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες

Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 12:54

Σε κλοιό χιονιά η χώρα ο οποίος θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές, χιονόνερο, χιόνια και φυσικά χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.

Η απότομη κλιμάκωση της κακοκαιρίας προκάλεσε πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως της βόρειας, κεντρικής, αλλά και της Πελοποννήσου.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από τα 400-500 μέτρα και πάνω σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, καθώς χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές της νότιας Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, την Στερεά, αλλά και την Πελοπόννησο και τα πολύ ορεινά της Κρήτης.

Χιόνια: Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους- Σε πλήρη κινητοποίηση όλοι οι Δήμοι της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Αττική σήμερα χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 650 μέτρα, όμως σύμφωνα με τον κύριο Καλλιάνο, υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια, «οριακά μέχρι το Χαλάνδρι», όπως είπε χαρακτηριστικά, το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή το πρωί .

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με την την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στη βόρεια Ελλάδα θα καταγραφούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις, με εξασθένιση στα ηπειρωτικά ενώ στην κεντρική και νότια Ελλάδα βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα κλιμακωθούν βαθμιαία και στα νότια αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.

Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική-Που χρειάζονται αλυσίδες

Οι άνεμοι τοπικά ενδέχεται να φτάσουν έως τα 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες αλλά κατά τα άλλα θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια 8 με 9. Η ΕΜΥ προβλέπει παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά ολικός.

Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία λόγω χιονιά

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ: