Τα άκουσε ο Τσακαλώτος από τους πολύτεκνους: Ζήσε εσύ τα παιδιά σου με αυτά τα λεφτά

 
Έξαλλοι οι πολύτεκνοι κατά Τσακαλώτου

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 17:40

Το πολυνομοσχέδιο και η συζήτησή του στην Βουλή έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις από διάφορες κατηγορίες πολιτών που βλέπουν και τα τελευταία δικαιώματά τους να ψαλιδίζονται εν ονόματι των θεσμών.

υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο

Μία από αυτές τις κατηγορίες των πολιτών είναι και οι πολύτεκνοι, που θα δεχτούν μεγάλες μειώσεις στα επιδόματά τους επειδή έκαναν το...λάθος να αποκτήσουν περισσότερα από τρία παιδιά.Γι αυτό τον λόγο εκπρόσωποί τους που βρέθηκαν στην Βουλή για να ακούσουν την συζήτηση, άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον , ο οποίος μάλιστα στην τοποθέτησή του ανέφερε πως και ο ίδιος είναι τρίτεκνος. Εξαγριωμένοι, απάντησαν:

Πολυνομοσχέδιο: Τα...αγγλικά του Τσακαλώτου στην Βουλή

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως υποστήριξε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Kατατέθηκε στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Tην Δευτέρα η ψήφισή του στην ολομέλεια 

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» υποστήριξε παράλληλα προσθέτοντας: «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια δημιουργήθηκε επιτροπή και υπογράψαμε, πιθανόν να υπογράψατε και εσείς, έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».