Ν. Φίλης: Ο Καμμένος είναι υποχρεωμένος να λέει τη θέση της κυβέρνησης - Λάθος η συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο

 
Ν. Φίλης: Ο Καμμένος είναι υποχρεωμένος να λέει τη θέση της κυβέρνησης - Λάθος η συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο

Ενημερώθηκε: 25/01/18 - 09:25

Σοβεί κρίση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και αν γίνεται προσπάθεια από το Μαξίμου να εξωραΐσει την εικόνα και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας του Π. Καμμένου με τη λύση που θα προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

δήλωση - μήνυμα του Π. Σκουρλέτη προς τους ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

Δ. Καμμενος διαβεβαίωσε "δεν θα γίνουμε Αριστεροί, συγκυβερνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είμαστε όλοι από την ίδια μήτρα, ο καθένας έχει τα πιστεύω του"

Συνεχείς είναι οι δηλώσεις εκατέρωθεν. Προχτές είχαμε τη , χτες ο , σήμερα ο Ν. Φίλης έστειλε το δικό του μήνυμα στον Π. Καμμένο ότι αν «αύριο συναντηθεί με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση».

«Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζοντας ότι «Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση».

συλλαλητήριο

Αναφερόμενος στο θέμα του συλλαλητηρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Δεν ήταν ακραίοι όσοι πήγαν στο » ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν.

Έκανε δε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις».

«Δεν βλέπω ρήγμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας, αλλά λανθασμένα μπαίνει σε ζητήματα πολιτικής, δικαίωμά της, αλλά εφόσον μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής θα δεχθεί τον αντίλογο και θα κριθεί ‘’θα τα ακούσεις’’» σχολίασε μάλιστα ο κ. Φίλης. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν θύλακες Χρυσαυγίτικοι στην Εκκλησία όπως ο Καλαβρύτων που έλεγε τη ΧΑ «γλυκιά ελπίδα».

«Είναι λάθος η εμπλοκή της εκκλησίας σε ζητήματα πολιτικής», πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε ότι «ορθώς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί η εκκλησία έθεσε ένα θέμα».