Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το σπίτι της εφέτη Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα

 
Αντιεξουσιαστές, βρέθηκαν έξω από το σπίτι της  εφέτη Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 22/02/18 - 21:36

Αντιεξουσιαστές, βρέθηκαν έξω από το σπίτι της εφέτη Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα, ανάρτησαν πανό, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ' όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης, δεν υπήρξε καμία αστυνομική παρουσία.Την ενέργεια πραγματοποίησαν οι αναρχικές ομάδες " "ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ" Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους και σύντροφοι/ισσες από τον αναρχικό χώρο, οι οποίοι και ανάρτησαν κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

"

Τι αναφέρεται στο κείμενό τους

"Από το 2009 υπήρξε ένα μπαράζ συλλήψεων που αφορούσαν ένοπλες οργανώσεις αλλά και άλλες μορφές του αναρχικού αγώνα. Αρκετοί σύντροφοι που συνελήφθησαν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ενώ άλλοι σύντροφοι/ισσες, που κατηγορήθηκαν ως μέλη αυτών των οργανώσεων, υπερασπίζονται την αναρχική τους δράση και ταυτότητα. Επακόλουθο αυτής της εξέλιξης είναι η αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης με το κράτος στις δίκες που ακολουθούν, ενώ ο δικαστικός κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους περνάει σε μια αναβαθμισμένη επίθεση με κύριο όχημα την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία".

Νίκο Μαζιώτη

Σε ότι αφορά την Ιωάννα Κλάπα, τονίζεται πως, " Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από δίκες που έχουν γίνει τελευταία αποτελούν η 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα με πρόεδρο την «αξιότιμη» κα Κλάπα που την ολοκλήρωσε χωρίς την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης, επιβάλλοντας ισόβια στονγια την έκρηξη στο «κοινωφελές» ίδρυμα – Τράπεζα της Ελλάδας, μια καταδίκη με πολλούς αποδέκτες. Απ' την μια, καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη η επιμονή και η συνέπεια του συντρόφου στην συνέχιση του ένοπλου αγώνα και από την άλλη η καταδίκη προσπαθεί να λειτουργήσει παραδειγματικά τόσο για τους ενεργούς αντάρτες πόλης, όσο και για συντρόφους που σκέφτονται την συμμετοχή τους στις ένοπλες οργανώσεις. Την κα Κλάπα την «ξανασυναντήσαμε» πρόσφατα, όταν προέδρευε στο συμβούλιο που επέβαλε τους περιοριστικούς όρους στον αναρχικό σύντροφο Γρ. Τσιρώνη, που, επί της ουσίας, τον φυλάκισε εκ νέου, αυτή την φορά στο σπίτι του".