Φρίκη με το νεκρό βρέφος - Καθαρή εγκληματική ενέργεια

 
Φρίκη με το νεκρό βρέφος - Καθαρή εγκληματική ενέργεια

Ενημερώθηκε: 27/02/18 - 16:01

Για καθαρή εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστής εταιρίας, αναφερόμενος στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, φιμωμένο με χαρτοπετσέτες.

νεογέννητο.

«Οι χαρτοπετσέτες είναι καθαρό δείγμα εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή παιδοκτονίας. Είναι το σύνηθες μέσο που βρίσκει κάποιος που θέλει να θανατώσει ένα Η πρώτη αντίδραση ενός μωρού είναι το κλάμα, μια αντίδραση που ιατρικά έχει τη σημασία της. Προφανώς, εφόσον υπάρχει ο ομφάλιος λώρος, το παιδί πράγματι έκλαιγε σα μια φυσιολογική αντίδραση της γέννησής του, άρα ήταν ζωντανό. Προφανώς, η γυναίκα αυτή για να σταματήσει το κλάμα του και να θανατώσει το παιδί, απόφραξε τις αεροφόρες οδούς» εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστής εταιρίας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άνδρας πέταξε στον κάδο σκουπιδιών το βρέφος

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών το μωρό στραγγαλίστηκε τόσο με σχοινί όσο και με τον ομφάλιο λώρο. Το σχοινί όπως και ο ομφάλιος λώρος ήταν τυλιγμένα στο λαιμό του. Το βρέφος που όπως όλα δείχνουν δολοφονήθηκε μισή ώρα μετά την γέννησή του και πετάχτηκε στα σκουπίδια δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Κάτοικοι της περιοχής και αυτόπτες μάρτυρες μιλούν συγκλονισμένοι για την κτηνωδία που αντίκρυσαν. Μάλιστα, αφήνουν λουλούδια και καντηλάκια αναμμένα δίπλα στον κάδο, που έμελλε να γίνει ο τάφος γι’ αυτό το μωρό, πριν καν προλάβει να έρθει στη ζωή.

Συγκινητική είναι δε, η περιγραφή του κου Θανάση Λύρα, κατοίκου της περιοχής που είδε το νεκρό βρέφος στον κάδο. «Ήταν τραγικό, η εικόνα δε μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ» είπε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε:

«Ήρθε η νεκροφόρα, με ένα μικρό φερετράκι και το πήρε. Το έβαλε σε ένα καθαρό σεντόνι. Τουλάχιστον εμείς οι απάνθρωποι να το θάψουμε σαν άνθρωπο».

Σχετικά με την κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που φέρεται να έχει καταγράψει ένα αυτοκίνητο να σταματά, να κατεβαίνει ένας άνδρας και να πετά μια σακούλα πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, ο Γιώργος Καραϊβάζης επεσήμανε ότι τέτοιο υλικό δεν έχει στα χέρια του το τμήμα ανθρωποκτονιών.