Σήμερα η κηδεία του Γάλλου αστυνομικού-ήρωα

 
Σήμερα η κηδεία του Γάλλου αστυνομικού-ήρωα

Ενημερώθηκε: 25/03/18 - 10:49

Θλίψη και οργή επικρατεί ακόμα στη Γαλλία για το χαμό του ηρωικού αστυνομικού, ο οποίος «αντάλλαξε» τη ζωή του για εκείνη των συμπολιτών του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Τρεμπ που συγκλόνισε την παγκόσμια σκηνή.

Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τρεμπ, πριν η χώρα αποτίσει φόρο τιμής στον χωροφύλακα που σκοτώθηκε αφού παραδόθηκε στον δράστη για να σώσει μια όμηρο.

Αυτός ο εθνικός φόρος τιμής στον αξιωματικό της χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και του οποίου ο θάνατος έχει προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση στη Γαλλία, ανακοινώθηκε χθες μετά τη λήξη συνεδρίασης του συμβουλίου άμυνας σε περιορισμένη σύνθεση που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επίσης «ζήτησε από τους νομάρχες να συγκαλέσουν αυτή την εβδομάδα» τους αξιωματούχους των υπηρεσιών (πληροφοριών, αστυνομίας, χωροφυλακής, εισαγγελίας, σωφρονιστικών ιδρυμάτων) που εμπλέκονται στην παρακολούθηση των ριζοσπαστικοποιημένων προσώπων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αυτού του τύπου οι συνεδριάσεις έχουν «στόχο να υπενθυμίσουν τις εντολές για επιφυλακή έπειτα από μια τέτοια ενέργεια».

Τρόμος στη Γαλλία: Κατάσταση ομηρίας με πυροβολισμούς (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Διαβάστε το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης: 

Στο μεταξύ, λειτουργία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) στη μικρή πόλη Τρεμπ, κοντά στην Καρκασόν (νότια Γαλλία), όπου ο τζιχαντιστής πραγματοποίησε την Παρασκευή τη μία από τις επιθέσεις του σ’ ένα σούπερ-μάρκετ. Στη λειτουργία, που θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου της Τρεμπ ως φόρος τιμής στους τέσσερις νεκρούς και τους τρεις τραυματίες της επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα χοροστατήσει ο επίσκοπος Καρακσόν και Ναρμπόν.

Παντρεύτηκε λίγο πριν ξεψυχήσει

Δημοσιεύματα εφημερίδων δίνουν ακόμη πιο δραματική διάσταση στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως η σύντροφός του, Μαριέλ, πήρε την πρωτοβουλία να τον παντρευτεί, ενώ ο Αρνό έδινε την ύστατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, μετά τη λήξη της ομηρίας.

Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον προσεχή Ιούνιο. Την ώρα που η ζωή του ήρωα αστυνομικού κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή, η σύντροφός του κάλεσε ιερέα για να τελέσει τη γαμήλια τελετή. Λίγες ώρες αργότερα ο Αρνό Μπελτράμ θα άφηνε την τελευταία του πνοή.