Σκάνδαλο! Έχει κρυφό παιδί ο Ντόναλντ Τραμπ;

 
Σκάνδαλο! Έχει κρυφό παιδί ο Ντόναλντ Τραμπ;

Ενημερώθηκε: 13/04/18 - 11:40

30.000 δολάρια φέρεται να κατέβαλε η σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer σε έναν πρώην πορτιέρη του Πύργου Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκτήσει μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Η πληροφορία ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό New Yorker. Ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας ταμπλόιντ εφημερίδας, Ντίλαν Χάουαρντ, είχε αναφερθεί στην πληρωμή σε άρθρο του στο Radar Online, ιστότοπο που ανήκει στον ίδιο όμιλο που τυπώνει τη National Enquirer, τον American Media Inc (AMI). Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ τέτοια πληρωμή. Όμως, επικαλούμενο έξι πηγές προσκείμενες στον AMI που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το New Yorker έγραψε πως αφού αγόρασε την αποκλειστικότητα της πληροφορίας, η National Enquirer επέλεξε εσκεμμένα να μην τη δημοσιεύσει ποτέ.

Ο όμιλος διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε έχει αγοράσει την αποκλειστικότητα μιας πληροφορίας με σκοπό να τη θάψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΗΠΑ: Φωτιά στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη - Ένας νεκρός

Η απόφαση να μη δημοσιευθεί η πληροφορία για το παιδί, ένα κορίτσι που με βάση τις πληροφορίες σήμερα θα είναι 29 ετών, πάρθηκε έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι δεν ήταν «αξιόπιστη» η μαρτυρία του πορτιέρη Ντίνο Σατζουντίν, κατά τον AMI.

O Σατζουντίν επιβεβαίωσε χθες ότι είπε στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα πως είχε ακούσει ότι Τραμπ απέκτησε παιδί με την οικιακή βοηθό του. «Ξύπνησα κι έμαθα ότι η συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχα (με τον όμιλο AMI) αναφορικά με μια ιστορία για τον Τραμπ, διέρρευσε στον Τύπο. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ενώ εργαζόμουν στον Trump World Tower έλαβα οδηγίες να μην ασκήσω κριτική στην πρώην οικιακή βοηθό του Προέδρου Τραμπ λόγω προηγουμένης σχέσης της με τον Πρόεδρο, από την οποία γεννήθηκε ένα παιδί», δήλωσε.

Ο Σατζουντίν φέρεται να προσέγγισε τη National Enquirer το 2015 λέγοντας ότι είχε ακούσει από το προσωπικό του ουρανοξύστη ότι ο Τραμπ είχε νόθο παιδί. Ο θυρωρός πέρασε με επιτυχία το τεστ αλήθειας, αλλά η National Enquirer έθαψε την ιστορία, σύμφωνα με το Associated Press.

H πρώην σύζυγος του θυρωρού, Νίκι Μπενφάτο, υποστήριξε πάντως στη Daily News ότι ο Σατζουντίν είναι μυθομανής: «Είναι διαβόητος για τις ιστορίες που κατασκευάζει. Έχει πει ότι έχει δει τον Μεγαλοπόδαρο κι έναν απ΄τους φίλους μου που πέθανε, να περπατά στο δρόμο».

Ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύθηκε στο New Yorker, ο Ρόναν Φάροου -γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου- σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι απέκτησε μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

fv