Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Στουρνάρα αυτή τη φορά για την συμφωνία στο Eurogroup

 
Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Στουρνάρα για την συμφωνία στο Eurogroup

Ενημερώθηκε: 24/06/18 - 15:49

Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Γιάννη Στουρνάρα. Αφορμή, αυτή τη φορά, η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, για την οποία, ο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι σήμερα δεν είχε τοποθετηθεί.

Το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον κάλεσε να πάρει θέση στην συμφωνία διότι -όπως σημείωσε- «ο κ. Στουρνάρας μίλαγε για προληπτική γραμμή στήριξης».

Η απάντηση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ήρθε με διαρροή μέσω κύκλων. ‘Όπως τόνιζαν, λοιπόν, πηγές του κεντρικού τραπεζίτη «στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση» και μάλιστα στην τοπθέτηση αυτή δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Προσθέτουν δε πως η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς «θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης» καθώς όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την «καθαρή» έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Πάντως στις διαρροές από την κεντρική τράπεζα ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί και μια αντεπίθεση κατά όσων του άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα θέση για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές πως «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook».