Προφυλακιστέοι Παπαντωνίου-Κουράκου

 
Προφυλακιστέοι Παπαντωνίου-Κουράκου

Ενημερώθηκε: 24/10/18 - 08:02

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Η προσωρινή τους κράτηση στηρίζεται στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ πριν από λίγες ώρες τελείωσε και η απολογία της Σταυρούλας Κουράκου.

Και ο Γιάννος Παπαντωνίου αλλά και η Σταυρούλα Κουράκου απολογήθηκαν συνολικά και ειδικά για την υπόθεση με τα υποβρύχια και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Το ίδιο είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2012 με τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Το πρώτος σκέλος της απολογίας του πρώην μεγαλοϋπουργού αναλώθηκε, στις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικά στην επίμαχη, για την οποία και οι ανακριτές Διαφθοράς υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων.

Το δεύτερο σκέλος της απολογίας του πρώην υπουργού αφορούσε τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του ισχυριζόμενος ότι τα περί «δαιδαλωδών διαδρομών» που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο δηλώνουν «άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» ενώ έκανε λόγο για «δόλιες συρραφές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κουράκου

Την Τρίτη (23/10) απολογήθηκε και η Σταυρούλα Κουράκου η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του πρώην υπουργού αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους δικούς της και του συζύγου της.

Ωστόσο οι ανακριτές διαφθοράς αποφάσισαν σε πρώτη φάση την προσωρινή κράτησή τους

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης εντοπίστηκαν επτά λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες και δεκάδες υπολογαριασμοί, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα, με σκοπό κατά τη Δικαιοσύνη να σβηστούν τα ίχνη τους.