Νηστίσιμες συνταγές: Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι

 
Νηστίσιμες συνταγές: Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι

Ενημερώθηκε: 27/02/19 - 22:38

Αυτό το νηστίσιμο πιάτο είναι ιδανικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά προσφέρεται και ως ορεκτικό! Στη συνταγή κυριαρχούν τα μύδια-για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.

 

Υλικά

- ½ κιλό μύδια φρέσκα

- 1 ½ κιλό σπανάκι

- 2 μέτρια κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- ½ ματσάκι μαϊντανό

- ½ ματσάκι άνηθο

- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.

- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.

- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.

- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ: minervahorio.gr