Η επόμενη μέρα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στη Βουκουρεστίου για τον εκτελεστή της 17Ν Δ. Κουφοντίνα

 
Η επόμενη μέρα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στη Βουκουρεστίου για τον εκτελεστή της 17Ν Δ. Κουφοντίνα

Ενημερώθηκε: 10/05/19 - 12:50

Σε απόγνωση βίσκονται οι καταστηματάρχες της Βουκουρεστίου που βανδάλισαν χτες βράδυ κουκουλοφόροι σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος βγάζει κραυγή αγωνίας προειδοποιώντας ότι «αύριο θα βανδαλίσουν και τα σπίτια μας».

Κυρ. Μητσοτάκης

Στη Βουκουρεστίου πήγε σήμερα το πρωί ο και επισκέφθηκε τα καταστήματα που δέχτηκαν την επίθεση των κουκουλοφόρων.

κΟΥΦΟΝΤΊΝΑς

«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ : «Η εικόνα μιλάει μόνη της. Δεν είναι δυνατόν μία ολόκληρη πόλη, ο ιστορικότερος και εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος, δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 κουκουλοφόρων.

Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις εικόνες, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες και εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι στον απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι έρχονται τα σπάνε και αποχωρούν, όπως έγινε και χθες, παντελώς ανενόχλητοι.

Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν!» .

Απόγνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο

«Ως εδώ» τονίζει με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Αθήνας μετά τους βανδαλισμούς από κουκουλοφόρους εμπορικών καταστημάτων στην Ακαδημίας, τη Βουκουρεστίου και τη Βαλαωρίτου το βράδυ της Πέμπτης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑ έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες  

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, συνολικά, για την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, από περίπου 30 κουκουλοφόρους σε καταστήματα και τράπεζες, στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι οι ι κουκουλοφόροι , 30 στον αριθμό, που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πριν από τα επεισόδια, στα Προπύλαια του πανεπιστημίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

"