Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά

 
Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά

Ενημερώθηκε: 28/02/20 - 12:53

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πολυαγαπημένο Κώστα Βουτσά από τους οικείους του αλλά και όσοι τον αγάπησαν, και ήταν πολλοί, πάρα πολλοί.

Η οικογένεια του Κώστα Βουτσά είχε ζητήσει από τις 09.30 έως τις 10.30 να τον αποχαιρετήσει κεκλεισμένων των θυρών. Για μία ώρα συνεχίστηκε το λαϊκό προσκύνημα και στις 11.30 εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία και ακολούθησαν οι επικήδειοι.

Στη Μητρόπολη Αθηνών παραβρέθηκε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Διοίκησης.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Νίκος Γαλανός ηθοποιός κι εκπρόσωπος το σωματείο πνευματικών δικαιωμάτων «ο Απόλλωνας», η συνεργάτιδά του Μιμή Ντενίση, ο Δημήτρης Λιγνάδης καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, η κόρη του Νικολέτα και ο Ανθιμος Ανανιάδης θετός του γιος.

Ακολούθησε πομπή κατά την διάρκεια της οποίας η σορός του Κώστα Βουτσά μεταφέρθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο Α' Νεκροταφείο, στον τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του και την σημαντική προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.