Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά: Από τα εργασιακά δικαιώματα σε «εργασία πατίνι»

 
Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά: Από τα εργασιακά δικαιώματα σε «εργασία πατίνι»

Ενημερώθηκε: 31/08/16 - 13:37

Τις αντιδράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά έχει προκαλέσει τελευταία, η πρακτική πολλών καταστημάτων καφέ ή πρόχειρου φαγητού, να χρησιμοποιούν για τις παραδόσεις τους νεαρά άτομα («ντελιβεράδες») πάνω σε τροχοπέδιλα (πατίνια).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η πρακτική αυτή που έκανε την εμφάνιση της και σε καταστήματα του Πειραιά, πέρα από τους προφανείς κινδύνους ατυχήματος για το προσωπικό που κινείται διασχίζοντας κεντρικές οδούς, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πίσω από τις όποιες απόψεις περί "εκκεντρικότητας" και πρωτότυπων ιδεών που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δήθεν εφευρίσκουν για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, κυρίως υποκρύπτεται η εντατικοποίηση της εργασίας, η βαθιά περιφρόνηση προς κάθε κανόνα ασφάλειας και τελικά μετατρέπει τον ίδιο τον εργαζόμενο σε προϊόν που "λανσάρεται και πλασάρεται".

Απέναντι στα φαινόμενα αυτά και κυρίως στις αντιλήψεις που φέρουν για την εργασία και τον εργαζόμενο, πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι, είτε έχουμε τυπική αρμοδιότητα, είτε όχι. Τα αρμόδια υπουργεία, οι αυτοδιοικητικοί φορείς, τα συνδικάτα, οι επαγγελματικές οργανώσεις στον κλάδο, πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσουν, θέτοντας φραγμό στην εξαχρείωση των όρων και συνθηκών εργασίας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των εργαζομένων.

Στον Πειραιά έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία να πετύχουμε ευρύτατες συνεννοήσεις σε δύσκολα και σύνθετα θέματα. Είναι βέβαιο ότι μπορούμε και εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθετε πόσα θα πληρώσετε για το φοιτητικό σπίτι του παιδιού σας

Τη χειρότερη ποιότητα στέγασης στην Ευρώπη έχουν οι Ελληνες

Άλλοι 3.000 μετανάστες διασώθηκαν χθες, καθώς οι αφίξεις έχουν αυξηθεί σημαντικά

Αλαλούμ στη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη γκάφα Κουμουτσάκου