Πώς μπορεί το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου να εφαρμοστεί στο MEGA

 
Πώς μπορεί το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου να εφαρμοστεί στο MEGA

Ενημερώθηκε: 06/09/16 - 17:41

Νέα τροπή παίρνει όπως φαίνεται το θρίλερ με το ενδεχόμενο κλείσιμο του MEGA, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές τα τελευταία 24ωρα έχει ενταθεί η πίεση των πιστωτικών ιδρυμάτων προς την Τηλέτυπος Α.Ε. που κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό, ώστε να βρεθεί λύση αντίστοιχη με αυτή του Μαρινόπουλου με σκοπό το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί.

Όπως αναφέρει tovima.gr οι βασικοί μέτοχοι πιέζονται στην παρούσα φάση να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, με σκοπό να διευκολυνθεί η αναζήτηση νέου επενδυτή.

Το σενάριο που αξιολογούν οι Τράπεζες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θέλει ως επενδυτή έναν από τους νέους ιδιοκτήτες αδειών που δεν έχουν κανάλι.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον και δεν προβάλλουν εμπόδια οι παλαιοί μέτοχοι, ο επενδυτής θα αποκτήσει κανάλι με κουρεμένα τα δάνειά του, ενώ πιθανότατα θα αποδεσμευτούν τα 25 εκατ. που διακρατούν οι Τράπεζες και πιθανώς νέα δάνεια, τα οποία θα στηρίξουν τη λειτουργία του σταθμού στην νέα κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα τραπεζικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει μια λύση τύπου Μαρινόπουλου και στην Τηλέτυπος Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο αποχαιρετισμός του Μένιου Σακελλαρόπουλου στο Μega

Άδειασε το γραφείο της στο MEGA η Όλγα Τρέμη (ΦΩΤΟ)

Παραίτηση - «βόμβα» στο MEGA

Επιστολή εργαζομένων του MEGA: Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι