Συμφωνία-ρεκόρ για την αυτοβιογραφία του αντιπροέδρου του Τραμπ

 
Συμφωνία-ρεκόρ για την αυτοβιογραφία του αντιπροέδρου του Τραμπ

Ενημερώθηκε: 08/04/21 - 11:16

Συμφωνία-ρεκόρ για την αυτοβιογραφία του έκλεισε ο αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς, καθώς το ντιλ που συμφώνησε με εκδοτικό οίκο για τα απομνημονεύματά του εκτιμάται ότι θα του αποφέρει μεταξύ 3 και 4 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το CNN.

Ο κ. Πενς έχει δει και βιώσει πολλά κατά την τετραετία Τραμπ στον Λευκό Οίκο (2017-2021) και καθίσταται ο πρώτος από το περιβάλλον του τέως προέδρου που εξαργυρώνει τις εμπειρίες του με τον τρόπο αυτόν.

«Είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να διηγηθώ την ιστορία της ζωής μου, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο κ. Πενς επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία χωρίς να αποκαλύψει το ύψος της.

Το βιβλίο του πρόκειται να εκδοθεί το 2023, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και δεύτερο βιβλίο, αγνώστου περιοεχομένου προς το παρόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι αναφορές του στην τελευταία χρονιά της προεδρίας Τραμπ, όταν η συμπεριφορά του τέως ενοίκου του Λευκού Οίκου οδήγησε σε ακραία πόλωση στις ΗΠΑ.

Ο κ. Πενς τήρησε πολύ πιο συμβιβαστική στάση μετά την εκλογική ήττα Τραμπ πριν πέντε μήνες, περισώζοντας τελικά τα προσχήματα για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα. Πολλοί είπαν τότε ότι ο τέως αντιπρόεδρος ίσως προαλείφεται για υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών, το 2024.

Παραμένει άγνωστο κατά πόσο ο κ. Πενς σκοπεύει να αναφερθεί στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, με την εισβολή στο Καπιτώλιο, κατά τα οποία οι διαδηλωτές φώναζαν: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς» επειδή δεν υποστήριξε τον κ. Τραμπ στην προσπάθειά του να κηρύξει άκυρο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου χωρίς καμία απόδειξη.

Πηγή: Καθημερινή / CNN, The Guardian