Αρνητικά τα αποτελέσματα σύγκρισης του DNA της Όλτερσντορφ με την σορό των Αγίων Αναργύρων

 
Αρνητικά τα αποτελέσματα σύγκρισης του DNA της Όλτερσντορφ με την σορό των Αγίων Αναργύρων

Ενημερώθηκε: 10/10/16 - 22:35

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Παρατίνεται η αγωνία για την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ, καθώς η προτεραιότητα που δόθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τυχόν ταυτοποίησή της με τo γενετικό δείγμα που ελήφθη από την σορό της άγρια δολοφονημένης γυναίκας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους, έδωσε αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό δεν αποτελεί ωστόσο έκπληξη, καθώς τα ήδη γνωστά ανθρωπολογικά ευρήματα της σύγκρισης της οδοντοστοιχίας της ήταν επίσης αρνητικά, κάτι 24ωρα πριν εξαχθούν τα πρώτα γενετικά αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Το ύψος της σορού, τα μαλλιά και ίσως η ηλικία σχεδόν ταίριαζαν, η οδοντοστοιχία επίσης έμοιαζε αρκετά καθώς τα δόντια της σορού των Αγίων Αναργύρων είναι όσο "πεταχτά" ήταν της Όλτερσντορφ, ενώ φορούσε φλοράλ φόρεμα, όπως και η Όλτερσντορφ το συνήθιζε αυτό...

Όμως, η επικοινωνία των Αρχών με τον οδοντίατρο της Όλτερσντορφ στο Κίεβο έδειξε πως δύσκολα μπορούσε να υπάρξει συσχετισμός, καθώς το θύμα των Αγίων Αναργύρων έχει αρκετά καθαρά και καλά δόντια, εν αντιθέσει με την Όλτερστντορφ που είχε πολλά σφραγίσματα και θήκες τις οποίες τοποθέτησε σύμφωνα με τον οδοντίατρό της μόλις πέρυσι τον χειμώνα στο Κίεβο.

Από τις Αρχές ζητήθηκε ο σχετικός ιατρικός φάκελος από την Ουκρανία ώστε όταν φτάσει να γίνει και λεπτομερής σύγκριση, αν και πλέον λίγη σημασία έχει αυτό, οπότε η αγωνία για την τύχη της μοιραία παρατίνεται.

Αυτό που όμως αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως όμως στην υπόθεση, είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου της, κάτι το οποίο, λόγω των εξελίξεων επιταχύνεται και ενδεχομένως να επιφυλάσσει πολύτιμες απαντήσεις για την Ασφάλεια Πετραλώνων που ερευνά αφοσιωμένα και προσεκτικά την πολύκροτη αυτή υπόθεση υπό την διακριτική καθοδήγηση και αρωγή και του βαθιά έμπειρου σε τέτοιες υποθέσεις, Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ποια μπορεί να είναι η άγρια δολοφονημένη γυναίκα που βρέθηκε "πακεταρισμένη" στο οικόπεδο;

Το πτώμα, της αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων γυναίκας, εντοπίστηκε πριν μία εβδομάδα σε προχωρημένη αποσύνθεση και τυλιγμένο με σακούλες σκουπιδιών και κουβέρτες από την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Η αποσύνθεσή ήταν πολύ προχωρημένη, ωστόσο φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού ότι πρόκειται για γυναίκα από τα μαύρα μακριά μαλλιά της, ένα λουλουδάτο φόρεμα (φλοράλ) που φορούσε και στηθόδεσμο.

Επί τόπου βρέθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο των αντρών του Τμήματος Εγκλήματων κατά Ζωής καθώς και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών. Το χρονικό εύρος της αποσύνθεσης σε σχέση με τις φετινές θερινές συνθήκες και το γεγονός ότι ήταν τυλιγμένη με θερμογενή υλικά που επιτάχυναν την αποσύνθεση τοποθετήθηκαν εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον στο χρονικό διάστημα των 4-6 μηνών, που δύναται να αποδειχθεί έως και λίγο μεγαλύτερο.

Μοιραία λοιπόν τώρα, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσουν τις διασταυρώσεις τους με ένα προς ένα τα δείγματα γενετικών υλικών που έχουν στην διάθεσή τους από δεκάδες περιπτώσεις εξαφανίσεων γυναικών ανά την Αττική και την Ελλάδα γενικότερα.

Σε πρώτη φάση ο έλεγχος θα γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εξαφανίσεων και σταδιακά εφόσον δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, πιο πίσω έως και περίπου το έτος, αφού ναι μεν η σορός αποτελείτο περισσότερο από οστά, αλλά δεν ήταν εντελώς απογυμνωμένα οστά από σάρκα και ιστούς για να δικαιολογούν περισσότερο χρονικό διάστημα αποσύνθεσης και μάλιστα σε υπαίθριο χώρο, τυλιγμένο με αυτά τα υλικά και κάτω από τον καυτό φετινό καλοκαιρινό ήλιο...

Πρόσθετα, συνεχίζεται και η ανθρωπολογική ανάλυση των οστών, μήπως προκύψει και ο τρόπος, που η άγνωστη μέχρι στιμής γυναίκα έχασε την ζωή της.

Σχετικά Θέματα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο “κύκλος” των Μαρτύρων του Ιεχωβά που έγινε θηλιά για την Έλενα Όλτερσντορφ

Τεστ DNA στη σορό της άγριας δολοφονημένης γυναίκας-Θα συγκριθεί ακόμα και με την Όλτερσντορφ

Άγριο έγκλημα-Πτώμα γυναίκας βρέθηκε τυλιγμένο και πεταμένο σε οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους

Με την μέθοδο του “follow the money” οι προσπάθειες εξιχνίασης στην υπόθεση Όλτερσντορφ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το περιβάλλον της εξαφανισμένης Έλενας Όλτερσντορφ και οι... κρυμμένες λίρες

Θρίλερ με την εξαφάνιση της Έλενας Όλτερσντορφ στα Πετράλωνα