Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε 41.000 ανθρώπους και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε 41.000 ανθρώπους και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 23/08/22 - 00:09

Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας κατά της Ελλάδος, αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έσωσε 41.000 ανθρώπους και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο!

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αφήνει πρόσφυγες και μετανάστες «να πνιγούν» στο Αιγαίο, λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία προσπαθεί να τους «διασώσει».

«Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε δε, ότι «ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό μας ανήλθε σε 245.000. Η Χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των λαθρεμπόρων ανθρώπων».

«Αν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τις καινοτομίες μας στην αμυντική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι βλέπει τη στρατιωτική συσσώρευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα. Δεν τρέφουμε εχθρότητα με κανέναν και καμία χώρα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες, πιο προηγμένες και ειλικρινείς σχέσεις με κάθε χώρα και κοινωνία», ανέφερε ακόμα.

Απαντώντας και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε “στοχοποιούν την Ελλάδα”. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητά του».

«Σύμβολο υπεράσπισης των τουρκικών συμφερόντων στη Μεσόγειο το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ακόμα ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο τουρκικό γεωτρύπανο, χαρακτηρίζοντας το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» ως σύμβολο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Άγκυρας στη Μεσόγειο.

«Στις 9 Αυγούστου, κατευοδώσαμε από το Τασουτζού της Μερσίνας στο Γκαζίπασά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το πλοίο μας, το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα του σημείου πού έχουμε φτάσει ως χώρα, διαθέτοντας έναν πρωτοπόρο στον κόσμο στόλο γεωτρύπανων. Αυτό το γεωτρύπανο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας ανταμείψει με εξίσου καλά νέα, όπως και τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, είναι επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ