«Κεραμίδα» 1.700.000€ στην Καίτη Γαρμπή για φοροδιαφυγή

 
«Κεραμίδα» 1.700.000€ στην Καίτη Γαρμπή για φοροδιαφυγή

Ενημερώθηκε: 28/11/22 - 13:43

Μπορεί να έχει τραγουδήσει το «Μια καρδιά από ατόφιο χρυσάφι», αλλά… χρυσάφι θα στοιχίσει στην Καίτη Γαρμπή ο πολυετής δικαστικός αγώνας που είχε αρχίσει πριν από οκτώ χρόνια, μπλοκάροντας το πρόστιμο που της είχε καταλογίσει η Εφορία.

Η γνωστή τραγουδίστρια καταδικάστηκε ύστερα από δικαστικούς αγώνες οκτώ ετών για φοροδιαφυγή 823.000 ευρώ, η οποία θα της στοιχίσει μαζί με τις προσαυξήσεις των τόκων 1.700.000 ευρώ! Η Καίτη Γαρμπή είχε προσφύγει στα δικαστήρια για να γλιτώσει το τσουχτερό πρόστιμο που της είχε επιβληθεί. Όμως, όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει τη δικαστική μάχη, αλλά έχασε κάθε ένδικο μέσο και τώρα καλείται να καταβάλει όχι μόνο το πρόστιμο που της είχε καταλογιστεί αλλά το διπλάσιο ποσό λόγω των τόκων.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) είχε αρχίσει έρευνα σε βάρος της το 2011 σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις της από το 2000 μέχρι το 2010.

Μάλιστα, την είχε καλέσει να αιτιολογήσει τις κινήσεις των προσωπικών της τραπεζικών λογαριασμών. Τότε η ίδια η τραγουδίστρια είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε ανάρτησή της το 2014 στην επίσημη σελίδα της στο facebook ως προς τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πως δεν είχε δηλώσει στην Εφορία εισοδήματα σχεδόν 1.000.000 ευρώ σε διάστημα δέκα ετών. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα προσβάλλουν τα προσωπικά της δεδομένα, υποστηρίζοντας πως «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη “φούσκα” της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισιμότητας του ατόμου. Θα αποδειχθεί ότι η τακτική του άρτου και θεάματος με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου» είχε αναφέρει.

Η αρμόδια ΔΟΥ κατέληξε στον προσδιορισμό του ποσού της φοροδιαφυγής των 800.000 ευρώ και η Καίτη Γαρμπή προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του άρθρου 63α του Ν. 4174/13 και στα διοικητικά δικαστήρια.

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας τη δικαίωσε, διαγράφοντας πρόστιμο 900.000 ευρώ, καθώς έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας. Τελικά η δικαστική μάχη κατέληξε εις βάρος της και πρέπει να καταβάλει στην Εφορία το αστρονομικό ποσό των 1.700.000 ευρώ.

Πηγή: Espresso

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ