Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Λέσβο

 
seismos lesbos 10 1

Ενημερώθηκε: 10/01/23 - 10:21

Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λέσβο μόλις τρία χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Για σεισμό 5 Ρίχτερ κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,4 χλμ.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, ενώ λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξελίσσεται ομαλά.

"Κίτρινα" 9 σπίτια στην περιοχή Μολύβου, από τα 46 που εμφάνισαν προβλήματα λόγω σεισμού - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, 'Αργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ