Ζελένσκι σε Αντόνιο Κόστα: «Η Ουκρανία είναι τεχνικά έτοιμη για το επόμενο βήμα στην Ε.Ε.»

 
ουκρανια και εε

Ενημερώθηκε: 04/05/26 - 17:10

Την αποφασιστικότητα του Κιέβου να επιταχύνει τις διαδικασίες ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον απόηχο της συνάντησής του με τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος έθεσε έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, υπογραμμίζοντας την προσδοκία του για το άνοιγμα έξι διαπραγματευτικών ενοτήτων εντός των επόμενων δύο μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η χώρα του έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες και είναι πλέον έτοιμη να εισέλθει στην επόμενη φάση των ενταξιακών συνομιλιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ουκρανός ηγέτης εξήρε τη συμβολή του Αντόνιο Κόστα στην εξασφάλιση του οικονομικού πακέτου στήριξης, ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κρίνεται ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για άμεση εκταμίευση των κεφαλαίων, με τον Ζελένσκι να επισημαίνει ότι η ταχύτητα της οικονομικής βοήθειας είναι καθοριστική για τη θωράκιση της Ουκρανίας απέναντι στις αυξημένες προκλήσεις και τις ενεργειακές ανάγκες του επερχόμενου χειμώνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ