Στους 15 ανέρχεται πλέον ο δραματικός απολογισμός των θυμάτων από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του χημικού συγκροτήματος φυσικού αερίου «Αμούρ» στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, 14 από τα θύματα είναι αλλοδαποί εργαζόμενοι —μεταξύ των οποίων έξι Κινέζοι υπήκοοι που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη— ενώ 39 ακόμη άτομα νοσηλεύονται, με εννέα εξ αυτών να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Μόσχας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.
Το βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο αποτελεί κοινοπραξία της ρωσικής Sibur και της κινεζικής Sinopec με αντικείμενο την παραγωγή πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου, βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας και δεν είχε ξεκινήσει ακόμη την εμπορική του λειτουργία.
Παράλληλα, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, εξετάζοντας το ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων βιομηχανικής ασφάλειας κατά τις εργασίες.