Δέσμευση της περιουσίας του ΛΑΟΣ και 12 προσώπων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Στο στόχαστρο το κύκλωμα Καμπούρη

 
καμπουρης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 16/10/26 - 13:27

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεσμεύει την περιουσία ενός πολιτικού κόμματος. Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΛΑΟΣ, αλλά και των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η απόφαση αυτή βγήκε μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του προέδρου του κόμματος, Φίλιππου Καμπούρη, και της συζύγου του, οι οποίοι κατηγορούνται για μεγάλη απάτη σε βάρος του e-ΕΦΚΑ.

Το κόμμα ως «βιτρίνα» και οι κατασχέσεις

Όπως έδειξε η έρευνα, το κόμμα χρησιμοποιούνταν ως «βιτρίνα» για να διακινούνται και να δικαιολογούνται παράνομα χρήματα. Συνολικά ελέγχονται 12 άτομα και 32 εταιρείες.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν βρει και δεσμεύσει 5 σπίτια (σε νότια προάστια και επαρχία) και 8 αυτοκίνητα, από τα οποία τα τέσσερα ανήκουν απευθείας στο ΛΑΟΣ. Η υπόθεση περνά πλέον στον εισαγγελέα για τα επόμενα δικαστικά βήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ