Ερντογάν: Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο!

 
Ερντογάν: Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο!

Ενημερώθηκε: 16/03/17 - 18:58

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε διπλωματική κρίση με την Ολλανδία, δήλωσε σήμερα πως ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές αλλά "έχασε τη φιλία της Τουρκίας".

"Ρούτε, το κόμμα σας μπορεί να έφθασε στην πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχετε χάσει τη φιλία της Τουρκίας", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτρέψει στις εταιρίες να απαγορεύουν στις υπαλλήλους τους να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

"Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας... Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση", είπε.

Τσαβούσογλου: Σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι!

"Που πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη", απείλησε ο Τούρκος υπουργός απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες, με αφορμή την Ολλανδοτουρκική σύγκρουση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε σήμερα ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του φιλελεύθερου κόμματος του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, νικητή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, και του «φασίστα» Γκέερτ Βίλντερς.

«Κοιτάξτε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς, πρόκειται για την ίδια νοοτροπία», δήλωσε ο Τσαβούσολγου, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ίδιος είχε διαμηνύσει στην Ε.Ε. ότι η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου... Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι (σ.σ. η κατάργηση των θεωρήσεων) θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».

Βέλγιο: Σοκ από αφίσα οπαδών του Ερντογάν! Σε "Ιερό Πόλεμο" Ανατολής – Δύσης καλούν!

Σοκ προκαλεί η αφίσα οπαδών του Ερντογάν στο Βέλγιο για το πώς αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης. Την περασμένη Παρασκευή ο λογαριασμός του Facebook του κόμματος AKP στο Βέλγιο, δημοσίευσε αφίσα, σχετική με το πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση:

Πέραν του σκίτσου το οποίο είναι προφανές, η αφίσα γράφει: "Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι"!

Αυτός ο επιθετικός αυτός λόγος καταγγέλεται από Τούρκο δημοσιογράφο κάτοικο Βελγίου, τον Dogan Özgüden, ο οποίος είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας "Info-Turc".

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για "ισλαμιστική προπαγάνδα αντίπαλη στο χριστιανισμό" και επισημαίνει: "Ο Erdogan και οι υποστηρικτές του οδηγούν μια προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν μια Τουρκία ισλαμιστική και υπερεθνικιστική". Ο Τούρκος πρόεδρος που φοβάται ότι δεν θ΄αποκτήσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων στο δημοψήφισμα, προσβλέπει στα 4.000.000 Τούρκους της διασποράς...

Σχετικά Θέματα:

Τσαβούσογλου: Σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη

Ολάντ-Μέρκελ: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί Ερντογάν περί ναζισμού

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία για το προσφυγικό

Τουρκία - Ολλανδία: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των δύο χωρών

Σουηδία: "Μπλόκο" σε τουρκική συγκέντρωση και στη Στοκχόλμη

Ηχηρό χαστούκι στην χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ρότερνταμ με τους Τούρκους διαδηλωτές-Βγήκε η έφιππη αστυνομία!

"Πόρτα" και στην Τουρκάλα Υπουργό-Η Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή του Ολλανδού Πρέσβη!

Τσαβούσογλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη η στάση τους-Μπλόκα και στις οδικές μετακινήσεις Τούρκων υπουργών

Οδικώς θα πάει στην Ολλανδία Τουρκάλα υπουργός για να μιλήσει υπέρ του Ερντογάν

Ρούτε: Εντελώς τρελό και απαράδεκτο το σχόλιο του Ερντογάν περί Ναζί

Η Άγκυρα απηύθυνε διαμαρτυρία στον Ολλανδό πρέσβη

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι θα είχαμε ατύχημα στα Ίμια

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Χωρίς βίζα για τους Τούρκους, θα ακυρώσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό

Διπλωματικό θρίλερ: Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν στην πτήση του Τσαβούσογλου να προσγειωθεί

Μ.Τσαβούσογλου: Ναι, έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα

Spiegel: Τελειωμένη υπόθεση για τις Βρυξέλλες η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρ. Ένωση

Ευθείες απειλές κατά της Ευρώπης από τον Τούρκο πρωθυπουργό!